VERDE GO – Împreună pentru un mediu mai curat

Verde GO este o inițiativă a Asociației Viitor Plus, susținută de Automobile Dacia și Ministerul Mediului. Este prima campanie de acest tip care este susținută de către o companie din industria auto din România. Programul încurajează comportamentele responsabile ale șoferilor și nu numai,  față de mediul înconjurător și reușește să aducă câteva mesaje în atenția publicului despre:

  • Colectarea separată;
  • Reducerea consumului;
  • Reutilizarea resurselor;
  • Reciclarea deșeurilor.

 

Mesajele au ajuns la călători, fie ei șoferi, pasageri sau pietoni, prin intermediul unei campanii outdoor, cât și în mediul digital, cu trimitere către cele două platforme care găzduiesc programul: viitorplus.ro și kilometrulbine.ro. Mesajele de responsabilitate față de mediul înconjurător s-au regăsit pe autostradă, în zonele centrale sau în apropierea supermarketurilor din Argeș și București, cu mesaje precum:

 

Complementar, campania s-a derulat și la radio Europa FM, în cadrul emisiunii matinale Deșteptarea, prin Minutul de Bine. Pe parcursul a șase săptămâni, realizatorii au atras atenția asupra necesității adoptării unor comportamente responsabile față de natură, pentru ca fiecare dintre noi să ne bucurăm de un mediu mai verde și mai curat. Printre temele de mediu abordate, se numără:

Grija de a nu arunca deșeurile în natură

Reciclarea și colectarea selectivă

Renunțarea la obiectele de unică folosință

Reducerea risipei alimentare

Oprirea motorului în momentele de staționare

Cum călătorim mai sustenabil

 

Verde GO este întregit de un Ghid metodologic de mediu adresat elevilor din învățământul primar. El se adresează tuturor celor care vor să-i îndrume pe cei mici către un comportament responsabil față de mediu. Descarcă ghidul de aici.

ÎMPREUNĂ. Pentru un mediu mai curat.

Foto: Unsplash, accesată 08 noiembrie 2021