Bursele Constantin Stroe

Bursele de Educație Constantin Stroe reprezintă un program educațional lansat de Fundația Groupe Renault România, în parteneriat cu Dacia și poartă numele celui care a contribuit la destinul industriei auto din România și a influențat pozitiv evoluția brandului și a uzinelor Dacia.

Programul urmărește incluziunea socială și performanța. Acesta include două tipuri de burse: burse de performanță și burse sociale.

Bursele de performanță:

  • Sunt acordate 10 burse de performanță către elevi (clasele X- XII) și studenți din învățământul liceal și universitar.
  • Se adresează celor care studiază profil de învățământ real (ex. automatică și calculatoare, robotică, informatică, cibernetică, matematică, inginerie electrică, electronică, telecomunicații, tehnologia informației, inteligență artificială).


Bursele sociale:

  • Sunt acordare 50 de burse elevilor din învățământul primar și gimnazial care provin din medii defavorizate, din Argeș și Dâmbovița.

Cuantumul bursei va  acoperi suportul pedagogic necesar continuării școlii pentru elevii cu o situație materială delicată.

Calendarul ediției 2021 – 2022

  • 13 iulie – 19 august – trimiterea aplicațiilor
  • 30 august – 17 septembrie – analiza aplicațiilor de către un Juriu format din reprezentanți ai Fundației Groupe Renault România, Automobile Dacia (din departamentele Comunicare și Responsabilitate Socială Corporativă, Juridic, Resurse Umane, Inginerie, Afaceri Publice), instituțiilor de învățământ liceal și universitar, media.
  • În urma evaluării, sunt selectați 20 de finaliști pentru Bursele de Performanță, care vor trece în etapa de interviu și cei 50 de beneficiari ai Burselor Sociale.
  • 27 septembrie - publicarea listei cu cei 20 de finaliști la Bursele de Performanță și cu cei de la Bursele Sociale.
  • 4 - 18 octombrie - interviuri cu cei 20 de finaliști la Bursele de Performanță și selectarea celor 10 beneficiari ai Burselor de Performanță. Lista finală este publicată pe site-ul companiei.

 

Le mulțumim tuturor candidaților pentru interesul manifestat primei ediții a Burselor de Educație Constantin Stroe și îi așteptăm să aplice și la edițiile următoare.